Трима заподозрени за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и на

...
Трима заподозрени за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и на
Коментари Харесай

Нова жертва на заподозрените за убийството на 14-годишната Ваня в Скопие

Трима обвинени за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и на 74-годишен мъж от Велес са арестувани, оповестиха късно нощес от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония. Днес министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски съобщи, че се търсят още двама души, за един от които има данни, че е отпътувал първо за Белград, а по-късно за България, заяви Българска телеграфна агенция.

Ученичката от Скопие беше оповестена за изчезнала на 27 ноември към 8:30 ч. сутринта на потегляне за учебно заведение и в продължение на седмица медиите всеки ден задаваха въпроси към полицията дали издирването ѝ има резултат. В късните часове на вчерашния ден от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тялото на момичето е открито простреляно наоколо до Скопие.

Край Велес пък беше открит мъртъв и 74-годишен мъж, разгласен за липсващ на 24 ноември.

От полицията прецизираха, че са задържани обвинени за осъществяването и на двете убийства, а един от обвинените е избягал отвън страната. Медиите в Северна Македония откриха зад буквите на главния уредник Л.П., посочени от полицията, водач на неголяма политическа партия в страната.

На конференция през днешния ден вътрешният министър Спасовски удостовери, че всички обвинени са от тази партия, чиято централа е била претърсена дружно с още обекти в Скопие и Велес. По думите на Спасовски има събрани доказателства за 5 лица, които са взели участие в отвличането и убийството на момичето, 3 от които са арестувани, а главният уредник е отвън страната. Той е отпътувал с юриста си за Белград, след което към България.

Снощи е бил разпитан и бащата на момичето, тъй като съгласно показанията на арестуваните главният уредник е получил от бащата на момичето информация по кое време то излиза единствено от вкъщи си.

По думите на Спасовски и прокурора Горан Бубовски претекстът за отвличането е бил изнудване, само че след бързата информация за изгубването на момичето обвинените са изпаднали в суматоха и са го простреляли.

Връзката с другия случай, на 74 годишния мъж от Велес, е познанството му с един от обвинените, на който е дължал пари. Неговият автомобил е бил употребен, с цел да бъде отвлечено детето, след което е бил разпален. Отвличането е станало във входа на жилищния блок, а полицията разполага с доста записи от охранителните камери, които наблюдават случилото се.

Иззети са мобилни телефони, компютри и коли, направени са доста разпити и претърсвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР